9 Ocak 2016 Cumartesi

Seçici Yazar 2 Yaşında

Merhaba " dememin üzerinden tam 2 yıl geçti. Geçen yıl tam bugün yazdığım 1.yıl yazısı gibi yazıma başlamak istedim. 1000 2000 3000 ziyaretçi derken bugün 58.000i aşan ziyaretçisi ile 2. yılı doldurmanın mutluluğu içerisindeyim.

2 Yıllık Blog için Mevcut Değerler

  • 5'i sponsorlu olmak üzere toplam 106 adet özgün yazı yayınlamışım. 
  • Makalelere toplam 367 adet yorum yapılmış. 
  • En çok yorum alan sayfa ise 41 yorum ile " adsense gelirleri "hakkındaki yazım olmuş. Akabinde ise “ Adsense pin gelmedi ” sorusuna cevap veren makalem 29 yorum ile 2. en çok yorum alan sayfa olmuş. Yani sayfamda ilginin adsense konularında olduğunu anlayabiliriz. 
  • Tamamı ORGANİK toplam 1000+ sosyal medya takipçi abonesine ulaşmış bloğum. (Organik olması benim için çok önemli. Takibe takip veya bot kasma gibi yöntemlerle değil, bizzat ziyaretçinin takdiriyle elde edilmiş rakamlardır)
  • Günlük tekil ziyaretçi sayısı bir dönem 200 kişileri görmüş fakat 4-5 günde bile makale yazamamamdan dolayı 100 kişiye kadar düşmüş olduğunu gözlemledim.  Birinci yıla göre ziyaretçim artmış olmasına rağmen günlük sayfa gösterim oranında fazla yükseliş olmamış ve 300+ rakamlarına ulaşmış. Yani Seçici yazarı ziyaret edenler ortalama 2 sayfayı okumadan gitmiyor. Bu başarıdaki en büyük pay hiç kuşkusuz yazının altında bulunan "Benzer Yazılar" eklentisinden kaynaklanmaktadır.
  • 1.Sene 23.000 Sayfa görüntülemesi alan bloğum 2. yılında +35.000 sayfa görüntülemesi daha alarak 58.000 sayısını aşmayı başarmıştır. Buda ziyaretçi sayımı geçen yıla göre 1.5 kat arttığımı göstermektedir. 
  • Yorum sayısında yaşanan patlamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. 1.yılında Yalnızca 56 yorum alan Seçici Yazar bu sene +300 yorum daha alarak 6 kat artış göstermiştir.
Alexa Verileri
  • 1.Sene Alexa Verileri
2.600.000 Dünya Sıralaması
     58.000 Türkiye Sıralaması
  • 2.Sene Alexa Verileri
1.300.000 Dünya Sıralaması
     26.000 Türkiye Sıralaması

Adsense Gelirleri
Adsense yayıncılığımın neredeyse 1. senesi dolmak üzere , herhangi adsense çalışması yapmadığım için "adsense ile ayda 20.000 lira kazanıyorum." diyenlerden değilim. Çok büyük paralar kazanmasa da blogum ile öncelikli amacım şuanlık para kazanmak olmadığı için bunu kendime çok dert etmiyorum.

10 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı,bizlere ışık tuttu.Kendi ilerlememizi görebilmek açısından istatistiklere bakmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginiz için çok teşekkürler kesinlikle istatistikler bize zaman içerisinde adımlarımızı ne kadar büyüttüğümüz hakkında bir ışık tutacaktır.

      Sil
  2. açıklayacı ve teknik konula bir super meslektasız aynı zamanda :) bir öneri sizin bu bilgileri nasıl yaptıgınıza blogunuzda yer vermeniz bence super olur :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz için çok teşekkür ederim özellikle meslektaşlarımın böylesine blog veya bu tür platformlarla alakalı olması çok hoşuma gidiyor. :) Önerilerinizi kesinlikle kulakardı etmeyeceğim en kısa sürede isteklerinizi karşılamaya çalışacağım

      Sil
  3. Blogunuzun yeni yaşı kutlu olsun. Başarılar dilerim..

    YanıtlaSil
  4. Basarilariniz artarak devam etsin insallah.

    YanıtlaSil
  5. Ben daha yeniyim bunu ancak bir sene sonra benzer değerlendirme yaptığımda anlayabilirim henüz 14 takipcim var. İlk olarak yayınlamayı planladğım kitabımın ilk dört bölüm karalamasını paylaşıyorum sonrasını paylaşmayacağım ama kitabımın ismiiçin bir yarışma düzenlemeyi planlıyorum diğer paylaşımlarım ise şiirlerim ve güncel paylaşımlarım Zevk alacağınızı umuyorum beklerim hepinizi

    YanıtlaSil