6 Mart 2016 Pazar

4DX mi IMAX mi | 4DX nedir? | Batman ve Superman Adeletin Safagi

IMAX yani image Maksimum ; maksimum görüntü kalitesinde izleme imkanı sunan imax sinama teknolojisi; aydan bile görülebileceği söylenen 15.000 Watt'lık projeksiyon lambası ile normal bir sinema film kalitesinin 2 katı büyüklüğünde formatta 7 katlı bina yüksekliğinde dev perdeye yansıtılır. IMAX 'i az çok zaten biliyoruz. Peki nedir bu 4DX sinema formatı?

4DX İngiltere'nin 29 Ocak 2015 'te tanıştığı "5 duyuya hitap eden sinema" olarak adlandırılan bir formattır der demez sizi 4DX videosu ile başbaşa bırakıyorum:


IMAX'i gölgede bırakan 4DX aksiyon sahnelerinde görüntüye uyumlu olarak koltuklar sallanıyor, ayrıca karakterler ıslanıyorsa yüzünüze su buharı geliyor sanki filmin içerisindeymişsiniz gibi hissettiriyor, Filmdeki ortama bağlı olarak koku değişiyor ve gerektiği zaman salonda rüzgar oluşturuluyor. Örneğin oyuncular ormana giderse çiçek kokuları alıyorsunuz veya yüksek bir yerden düşerse siz de sarsılıyorsunuz.

4DX Bilet Fiyatları
Fiyatlar salondan salona AVM'den AVM'ye değişse de 28 - 35 TL arasında değiştiğini söyleyebilirim.

4DX Fim Önerisi
Batman v Superman:Adaletin Şafağı
25 Mart 2016 'da vizyona girecek olan bu filme gitmenizi bir DC Comics hayranı olarak öneriyorum, vizyon tarihini kaçırdıysanız da sizin adınıza üzüldüğümü belirtmek isterim.

7 yorum: