16 Haziran 2015 Salı

Karamandere Saklı Göl , Şile Kahvaltı

Bu hafta sonu kahvaltı için gittiğim mekanı sizinle paylaşmak istiyorum. İnternette Saklı Göl ile ilgili sayısız yazı bulunsa da hemen hemen hepsi birbirinin aynısı neredeyse kopyası tarzda yazılar olduğu için bu yazıyı yazma gereği duydum. Aşağıda merak ettiğinizi düşündüğüm hemen her soruya cevap verdiğimi düşünüyorum. Umarım beğeneceğiniz bir yazının başlangını yapıyorumdur.


Saklı Göl Nerede?
Saklı Göl Şile 'de bulunmakla beraber Işık Üniversitesini geçtikten sonra merkeze gelmeden 3 km önce karşımıza Saklı Göl tabelası çıkıyor. Ben ilk kez gitmeme rağmen İstanbul - Şile otobanından giderek kaybolmadan yolu karıştırmadan rahat bir şekilde mekana ulaşmayı başardım. Yolu karıştırmadan diyorum çünkü yol bilgim çok iyi olmamakla beraber kimi zaman daha önce gittiğim yerleri bile zaman zaman karıştırıyorum. Bu yüzden sizlerin mekana ulaşmakta zorluk çekmeyeceğinizi düşünüyorum.

Saklı Göl'e gitmek için yolda etrafı seyrederken doğal güzellikler ilginizi çekecektir. Köy yolları size kayboldum hissi versede doğru yolda olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Zaten o güzergahta birçok müşterisi Saklı Göl'e gitmek üzere seyrettiği için peşpeşe düğün konvoyu gibi mekana varmış olacaksınız.

Saklı Göle Nasıl Giderim?
Saklı Göl'e özel arabanız haricinde gitmeniz pekte mümkün görünmüyor.

Saklı Göl Kahvaltı Fiyatları
Saklı Göl kahvaltı fiyatları diğer mekanlara kıyasla abartı fiyatlara sahip değil. Söylediğim gibi ilk kez gitmeme rağmen kahvaltı sonunda hesabı istediğimde fiyat beklentimin çok altında kaldı.

2 kişi gittiğim mekanda restoran kısmına oturup serpme kahvaltının keyfini çıkarttık. 2 Kişilik Serpme kahvaltı + Paçanga Böreği + Sınırsız Çay 'a 74 lira gibi uygun bir fiyat ödedik.

Saklı Göl'de Gelen Kahvaltı Menü Yeterli Mi? 
Birçok mekan için yapılan yorumlarda bilmem ne kadar ödememe rağmen peyniri bozuktu. Yumurtası kalmadığı için eksik menü geldi. 20 çeşit kahvaltı yazmasına rağmen 5 çeşiti zor bulduk. Tok oturduk , aç kalktır şeklindeki yorumlar bu mekan için kesinlikle geçerli değil. Bugün gittiğimizde kalabalık olmasına , hatta masanın boşalması için sıra beklememize rağmen hizmet kusursuz menü oldukça zengindi. Hatta masamıza gelen kahvaltının yarısını yiyemeden doyduk diyebilirim.

Saklı Göl'de Garsonlar Nasıl?
Hizmette her hangi bir aksama yaşanmadı. Garsonlar gayet güler yüzlü hatta bir kısmı da yaş olarak çok çok küçüklerdi. Karşınıza 14-15 yaşlarında bir kız çocuğu gelirse şaşırmayınız.

Saklı Göl Şile Nasıl?
4 tarafı dağlarla çevrili bir yer hayal edin. Bu dağların tam ortasında öyle bir mekan ki tam gölün yanına konumlanmış kendinizi doğa ile başbaşa bulabileceğiniz huzurlu bir mekan. Tek sorun telefonunuzun çekmemesi olarak görsem de , dediğim gibi doğa ile başbaşasınız oraya gidiyorsanız telefonunuzu bir kenara bırakıp güzelliğin tadını çıkartın.

Saklı Göl Şile'de Neler Yapılabilir?
Saklı Göl 'de ister gölün kenarında bulunan restoran kısmında oturup siparişinizi verebilir, isterseniz de yine gölün diğer tarafında konumlanmış 6-8-12 kişilik kamelyaları kiralayıp burada piknik yapabilirsiniz.  Kamelyaların olduğu bölümde piknik yapacaksanız kendi mangalınızı getirmemeniz sizden rica edilirken mangal hizmetini mekan vermektedir.

Saklı Göl Şile'ye Ailemle Gidebilir Miyim?
Kesinlikle ortamından çalışanlarına kadar ailenizle gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Mekana geldiğinizde zaten herkesin ya sevgilisi yada ailesi ile birlikte geldiğini göreceksiniz.

Saklı Göl Şile Otopark Fiyatları ?
Saklı Göl doğal bir ortama kurulu olduğu için geniş arazilerden kaynaklı olarak otoparkta herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Saklı Göl Artıları
 Sakligöl şehrin gürültüsü ve kirliliğinden uzaklaşmanıza olanak sağlayan harika doğaya sahip köy hayatını insana anımsatan bir yer.
 Aile ve arkadaşlarınızla gelmeye uygun kusursuz bir mekan.
 Şehir merkezine uzak olsa da İstanbul Şile otobanından gidildiğinde karıştırılmasına imkan olmayan bir güzergahta bulunuyor.
 Hoş mekan, güler yüzlü işletme , kaliteli servis.

Saklı Göl Eksileri
 Sakligöl şehir merkezine uzak bir konumda bulunuyor.
 Tatil günleri kalabalık olduğu için göl kenarında masa istiyorsanız listeye adınızı yazdırıp beklemeniz gerekecek.

10 yorum:

  1. çok güzel bilgiler, insanda hiç soru işareti bırakmıyor

    YanıtlaSil
  2. gidip gezmek istiyorum ama hafta sonu o kadar çok işimiz oluyor ki araya sıkıştıramıyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Müthiş bir manzara... Görmek isterim.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltı için harika bir yer, orada olayı kim istemez :) Tşkler bu güzellik için..
    Bu arada takipteyim, ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  5. Yüreğine sağlık derin bir bakış açıısı ,sağlıklı bir gözlenim ve güzel bir yazı..Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yer ve çok güzel anlatmışsınız tesekkurler bu arada blogunuzu izlemeye aldım bende beklerim :)
    http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir manzara eşliğinde harika huzur veren bir mekan gibi görünüyor. İnşallah ben de bir gün gidebilirim.

    YanıtlaSil