4 Ocak 2017 Çarşamba

Bunu yaparsanız banka hesap bilgileriniz ele geçirilebilir | Whatsapp uyarıyor

Sosyal medya pazarının genişlemesi şebekelerin sunduğu hizmetlerinin yerini internet uygulamalarının almasına neden oldu. En büyük GSM şirketlerini bile sollayan sosyal medya uygulamaları ne kadar güvenli ?

Whatsapp banka hesap bilgilerinizin çalınabileceği konusunda uyarıyor
Facebook tarafından satın alındıktan sonra arama ve videolu görüşme özelliğine kavuşan Whatsapp uygulaması tanımadığımız kişilerden gelen mesajları açmamamız konusunda biz kullanıcılarını uyarıyor. Dünya üyerinde 1 milyar adet kullanıcısı bulunan Whatsapp'ın popülerliğini fırsat kapısına dönüştürmeye çalışan internet hırsızları insanlara gönderdikleri sahte mesajlarla insanları kandırıp çeşitli güvensiz sitelere yönlendirerek bazı bilgilerinizi girmenizi istiyor. Bilgilerinizi aldıktan sonra numaranıza da erişip çeşitli hikayeler ve gözüne kestirdikleri avlarını inandırıcı senaryolar yazarak bir çok kişiyi kandırmayı başarıyorlar.

Mağduriyetlerin oluşmaması için net bir şekilde uyaran Whatsapp bu tip hırsızlıkların önüne geçmeye çalışıyor. Yakın zamanda sms yoluyla bana da gönderilen sahte mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Whatsapp'ta henüz böyle bir özellik bulunmamaktadır. Kimin ne zaman online olduğunu görebileceğini zanneden kullanıcılar mesaja aldanıp kolayca linke tıklayıp yönlendirmelere uyup maddi yada ele geçirilen hesapları sonrası manevi anlamda kayıplara uğrayabilir. 
UYARI
Hesabınızın ele geçirilmesi sonucu örneğin google drive; bu alana yada herhangi bir internette size ait olan özel alana kaydettiğiniz fotoğraflarınız yada belgeleriniz 2.kişiler tarafından ele geçirilebilir, silinebilir yada çoğaltılıp internete servis edilebilir. Mesajlarınız başka kişilerin eline geçebilir. 

Parola anımsa özelliğini kullandığınız yada banka hesap bilgilerinizin otomatik doldurma özelliğine sahip sitelere erişim sağlayabilecek olan internet hırsızları kendi ellerinizle girmiş kaydetmiş olduğunuz bu tip anımsatıcılar ile şifrenizi bilmese dahi bu tip hesaplarınıza erişim sağlayabilirler.

0 yorum to “Bunu yaparsanız banka hesap bilgileriniz ele geçirilebilir | Whatsapp uyarıyor”

Yorum Gönder