3 Ekim 2016 Pazartesi

Chatsim nedir | Whatsapp Sim Kart Çıkartıyor | Whatsim

ChatSim nedir, ChatSim Türkiye'de üretiliyor mu, ChatSim Türkiyede kullanılabilir mi, ChatSim hakkında bilgi, Whatsapp GSM işine mi giriyor? Bu soruların yanıtlarına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

ChatSim Türkiye'de haberleri ile meraklılarına nedir bu ChatSim dedirten konu aslında bir sim karttan ibarettir.

Whatsapp, wechat, viber, whatsapp messenger gibi anlık mesaj uygulamalarını dünyanın neresinde olursanız olun ekstra bir ücret ödemeden kullanmanıza olanak sağlayan bir sim karttır.

Örneğin; yurtdışına sık ziyaret eden ve farklı farklı ülkelerde bulunan birisisiniz. Sürekli bulunduğunuz ülkenin sim kartını alıp ekstra ücretler ödemek yerine ChatSim kart alıp bir ücret ödeyip yıl boyunca kullanabilirsiniz.

Peki bu ChatSim kartın bize sunduğu imkanlar nelerdir?
ChatSim kart ile Whatsapp, Wechat, Facebook Messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına erişebilir internet paketi almadan yalnızca bu sim kart ile erişim sağlayabilirsiniz.

Video ve sesli mesaj gönderebilir miyim?
Video ve sesli mesaj gönderimi için ekstra kredi yüklenmesinin gerektiği söylenmektedir. Mevcut açıklamalara göre 5 Euro karşılığında 1000 kredi yüklenecek ; Fotoğraflar için 20 kredi videolar için 10 saniyelik video gönderimi için 5 kredinin hesaptan düşeceği söylenmekle beraber bu ücretlerin ve kredilerin değişebileceğini düşünüyorum.

Normal mesaj ücreti ne kadar?
Whatsapp üzerinden text mesaj göndermek ChatSim ile internet gerektirmeden kullanımı ücretsizdir.

WhatSim nedir
WhatSim ile duyurulan Whatapp GSM kullanıcılara ChatSim olarak sunulmuştur. Whatsapp uygulamasına özel olarak duyurulan WhatSim günümüzde ChatSim olarak genelleştirilmiş ve birçok anlık mesaj uygulamasını da bu sim kart ile kullanmamıza olanak sağlamıştır.

ChatSim ücretleri
ChatSim siparişinizde Sim Kart ücreti olarak 38 TL ücret alınır. İlk kullanım bedeli talep edilir bunun da ücreti yine 38 TL'dir. Siparişinizden kaynaklı olarak posta ücreti de ödeyeceksiniz. Ama ikinci sene kullanmak istediğimizde yıllık olarak 38 TL kullanım ücreti ödüyoruz. Sim kartın herhangi bir zaman aşımı, son kullanma tarihi vb. gibi şeyler yok. Örneğin ChatSim'i Ekim 2016’da aldığımızı varsayarsak Ekim 2017’ye kadar ekstra bir ücret ödemeyeceksiniz. Sonrasında da diyelim Ocak 2018’de tekrar kullanmaya karar verdiniz, Chatsim’in web sitesine giriyorsunuz ve 1 yıllık ücret olan 38 TL’yi ödeyip Ocak 2019’a kadar kullanıyorsunuz. Arama yapmak isterseniz de ekstra kredi satın almalısınız.

ChatSim ile Whatapp arama ücreti ne kadar?
1 MB = 50 Kredi olarak hesaplanır. Bir dakikalık Whatsapp görüşmesinin 0.5 MB olduğunu hesaplarsak 1 dakikalık ChatSim kredi ücreti 25 Kredi olacaktır. 5 Euro karşılığında 1000 Kredi satın alma imkanı sunan ChatSim 'de 1 dakika konuşma maliyeti 0.125 Euro yani yaklaşık olarak 375 Kuruş olacaktır. Yurtdışı kullanımı olark düşünürsek bu ücretler operatörlere göre çok daha uygundur.

0 yorum to “Chatsim nedir | Whatsapp Sim Kart Çıkartıyor | Whatsim ”

Yorum Gönder