7 Mayıs 2016 Cumartesi

Batman v Superman: Adaletin Şafağı Gişe Rekoru Kırdı

Batman v Superman filmi yayınlanmadan önce 4dx teknolojisi ile sinemada izlenmesi gereken film olarak buradan önermiştim.

Her ne kadar izleyiciler tarafından beklentinin karşılanmadığı yorumları yapılsa da ilk hafta hasılatı ile hızlı ve öfkeli, harry potter gibi serileri bile geride bırakan Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmi gişede Warner Bros. 'un beklentisini boşa çıkartmamış görünüyor. İlk hafta başarısının ardından gelmiş geçmiş tüm filmler içerisinde en çok hasılat yapanlar sıralamasında Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmi 865 Milyon $ ile kendisine 46. sıradan yer bulmayı başardı.

Filmin efektlerini beğensem de filmin müzikleri bence bir adım öne geçmiş. Konu başlangıcı olarak her ne kadar ağırdan alınıyor hissi uyandırsa da Superman'in General Zod ile savaşının Batman tarafından perde arkasını bizlere göstermesi 2 saat içinde konuyu bütünüyle tek bir çatı altında toplaması, özellikle de Wonder Woman'ın giriş sahnesi benim için mükemmeldi.

Wonder Woman giriş sahnesi;


Bu mükemmel girişten sonra filmin gerçekten "çok çok eleştirildiği" ve bunun haklılık payı olduğunu kim söyleyebilir ki...

Filmin 4dx salonunda izlenmesi gerektiğini üzerine basa basa söylemiştim. Bu konudaki ısrarım pek tabiki tartışılır. Yeni tanıştığımız teknolojiye uyumlu daha birçok filmin gelmesi gerektiği kanaatindeyim.

1 yorum:

  1. Filmin il 1 saati o kadar uyutuyor ki o 2. saatteki aksiyon bile uyandırmaya yetmiyor.

    YanıtlaSil