29 Şubat 2016 Pazartesi

Ne izlemeli: Mısır Tanrıları

Mısır Tanrıları Afiş
Blog kayıtlarıma bir göz atarken önceleri yazmayı çok sevdiğim bu kategoride uzun süredir yazı yazmadığımı fark ettim. Dün Metrocity Cinema Pink'te izlediğim gayette başarılı bulduğum Mısır tanrıları filmini sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle sizi Türkçe alt yazılı fragman ile baş başa bırakıyorum:



Mısır her zaman cennet gibiydi, ama şimdi kargaşa hakim.
Tepeden çekilmiş muhteşem bir manzara ile filme giriş yapıyorsunuz. Güneş Tanrısı Ra'nın oğlu Osiris'i kral yapmış ve diğer oğlu Set'te gücünü çölden güneşin çölü kavurucu sıcağından alan bir çöl tanrısı olmuştu.
Osiris krallığı oğlu Horus'a devredecekken, Set taç giydirme törenine gelip kardeşi Osiris'i öldürür ve tahta geçer. Horus babasının intikamını almak için tören alanında hamle yapsa da, Set hile yaparak Horus'u yener ve tanrılık gücünün kaynağı olan gözlerini ondan alır.

Horus hala tanrı olsa da artık eski gücünden çok uzaktaydı. Diğer tanrılar Set'e karşı isyan edip Horus'a yardım etmek isteselerde güçleri yetmemiş hepsi Set tarafından katledilmiştir.

Çöl Tanrısı Set
Horus artık hem kör hemde Aşk Tanrısı olan sevgilisi Set tarafından tutsak edilmiş bir Tanrı olarak yalnızlığı ile günlerini geçirirken, ölümlü genç bir hırsız tarafından Horus Mısır'ın yeni kralı Set'i tahtan indirmek için ikna edilir.

Horus ve genç hırsızı bekleyen bir dizi tehlike vardır. Set bu süre içerisinde güçlenmiş Ra'ya karşı en büyük düşmanlarından olan Apep ile birleşmiştir. Yalnızca taht değil dünya ve diğer dünya da artık tehlikededir.

Alex Proyas’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush gibi isimler yer alıyor.

Tür:Aksiyon, Fantastik, Macera, Tarih 
Yapım: ABD (2016)
Yönetmen: Alex Proyas Oyuncular: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush, Courtney Eaton, Abbey Lee, Rufus Sewell

Seçici Yazar Puanı: Aksiyon: 7/10, Macera: 7/10,  Fantastik: 8/10  Genel: 7,4 /10


Diğer dizi/film önerilerine aşağıda bulunan " Benzer Yazılar " kısmından ulaşabilirsiniz.

4 yorum: