12 Ocak 2016 Salı

800 yıllık cep telefonu

Bu video 1989 'da çekilen ilk cep telefonu reklamını izleyebilirsiniz.



Cep telefonunun gelişimini bu reklamdan bile anlayabiliyoruz. Peki cep telefonunun 800 yıllık bir tarihe sahip olduğunu söylesem? Avusturya 'da ortaya çıkan cep telefonu uzay bilimciler tarafından UFO'lara ait olarak yorumlansa da dünya dışı varlıklara inanmayan ben bunun daha sağlam temellere dayanması gerektiğini düşünüyorum. Var olduğundan emin olmadığımız birşeye dayandırmak hayalcilikten öteye gidemeyeceği gibi araştırmaların da önünün hemen tıkanmasına neden olacaktır.

İşte 800 yıllık cep telefonu

800 yıllık geçmişe sahip olan bu nesne geçmişteki ilk cep telefonu olduğu düşünülüyor. Daha eski zamanlar da da cep telefonu var mıydı? 800 yıl önce var olup neden Osmanlı zamanında cep telefonundan bahsedilmemekte. "Tarihte geçmiş medeniyetlerin hepsi şuanki devletlerden daha geri seviyede değildi.Bazıları günümüz devletlerinden bile daha ileri teknolojiye sahiplerdi." Acaba bulgular bu tezi kanıtlar nitelikte miydi? Teknolojik gelişim öyle yada böyle bir şekilde günümüze kadar aktarılarak daha ileri seviyelere taşınmış olsa da geçmişimizden daha geri bir çağı yaşıyor olabilir miyiz?

Kardashev Cetveli
Nikolai Kardashev'in oluşturduğu Kardashev cetveline göre henüz 0.seviye de olan medeniyetimiz acaba geçmişte medeniyeti daha ileri seviyelere taşımış olabilir mi? Peki ne oldu da , daha ileri seviyede olan medeniyet düzeyimiz şuanki seviyeye kadar geriledi? Kardashev ile ilgili daha detaylı yazıya buradan ulaşabilirsiniz.


0 yorum to “800 yıllık cep telefonu”

Yorum Gönder