21 Haziran 2014 Cumartesi

Kış Uykusu Recep İvedik'in Sadece 33'te 1'i Kadar

Kış Uykusu
Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilmiş bir Türk Filmi'dir. 2014 Canner Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü kazanmıştır. Altın Palmiye kazanan ikinci Türk Filmi'dir.

Konusu: 
"Aydın (Bilginer) emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal (Sözen) ve boşanmış olan kız kardeşi Necla (Akbağ). Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder."

Bu derece değerli bir yapıt Recep İvedik filminin 33'te 1'i kadar izleyici toplayabilmiş. Belki çoğumuzun haberi dahi yok böyle bir filmden.

Recep İvedik
Şahan Gökbakar'ın canlandığı bir karakter olan Recep İvedik daha ilk filmden izleyici kitlesini yakaladı. Gişe rekorları kıran film ağır derece argo içermektedir.

Recep ivedik'i kötüleyecek değilim ama bu duruma bir eleştiri getirmek istiyorum. Recep İvedik'imiz bugün yine aynı izleyici kitlesini yakalasın lafım yok. Ama bugün bir Kış Uykusu 5.000.000 / 33 = 150.000 kadar izleyici ile buluşmasın , gerçekten insan üzülüyor.

0 yorum to “Kış Uykusu Recep İvedik'in Sadece 33'te 1'i Kadar”

Yorum Gönder