20 Nisan 2014 Pazar

Derbi Günü

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı Galatasaray - Fenerbahçe maçı kadar büyük derbi olarak nitelendirmese de en büyük çekişmelere Beşiktaş - Fenerbahçe maçları sahne olmuştur. Nitekim en son ligde oynanan maçta ilk yarısı 3-2 biten maçta Fenerbahçe soyunma odasına 10 kişi gitmişti. 2. Yarıda Beşiktaş'ın farkı açacağı öngörülmüştü ama beklenen olmadı. Fenerbahçe 10 kişi ile aslanlar gibi savaştı bir de gol buldu. Maçı 3-3 tamamlamayı başardı. Bir Beşiktaşlı olarak başardı diyorum çünkü derbi atmosferinde 10 kişi ile yenik devam ettirdiğiniz bir maçı geriden gelip beraberliği yakalıyorsanız bu çok büyük başarıdır.

Fenerbahçe Rekor Kırmak İstiyor
Daha önce bitime 3 maç kala şampiyonluk yaşamış olan Fenerbahçe 3 maçlık rekorunu 4 maça çıkartmak ve 4 hafta önceden şampiyonluk ilan etmiş klüp olarak tarihe geçmek istiyor. Temmuz sürecinden beri karışıklık olan Fenerbahçe 'de mükemel kaos yönetimi yapılarak elde edilmesi güç bir başarı elde edilmiştir. Aziz yıldırım ve şike iddialarının şokunu üzerinden kısa sürede atmayı başaran Fenerbahçe bu sezon rakiplerine ciddi fark attı. En yakın rakibine 12 puan gibi ciddi bir fark atan Fenerbahçe herkes tarafından kabul edilen bir başarı elde etmiştir.

Karışıklık İstiyorlar
Beşiktaş ile şampiyonlar ligine direkt gitme mücadelesi veren Galatasaray'da endişe hakim. Galatasaray'ın yaptığı açıklamalar; ezeli rakibi Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'n direkt göndermemek için Beşiktaş'a karşı direnç göstermeyeceğini iddia etmişti. Fenerbahçe'nin zaten puana ihtiyacı yoktur. Kadrosuna alacağı isimler yine kendi oyuncularıdır. Kimsenin bunu ne yargılamaya nede altında farklı sebepler aramaya hakkı yoktur. Örneğin ; "Neden Meireles oynamadı da Salih oynadı ?"  gibi soruların cevabı hiçbir klübü ilgilendirmez. Nihayetinde Meireles 'te Salih'te Fenerbahçe Spor Klübünün 2 başarılı oyuncusudur. Bu gibi oluşabilecek olayların altında bir art niyet aramak büyük haksızlık olacaktır. Ne Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin acıyıp Beşiktaş'a maç vermesine ihtiyacı vardır ; ne de Fenerbahçe böyle haksız puan verip başkalarına kar sağlayacak klüp değildir. 

Beşiktaş evinde kaybetmiyor
Beşiktaş İnönü Stat'ında Fenerbahçe ile oynadığı 136 maçta 67 Galibiyet elde etti. Beşiktaş bu 136 maçta 35 maçta berabere kalırken 34 kez de rakibine boyun eğdi. Beşiktaş İnönü Stat'ında ki maçları herzaman muhteşem atmosfer içerisinde oynadı. Stat yeniden yapım aşamasında olduğundan Atatürk Olimpiyat Stat'ında oynanacak karşılaşmanın nasıl bir atmosfer içerisinde geçeceği ise merak konusu.

Rekor Kırmıştı
Beşiktaş Galatasaray ile Atatürk Olimpiyat Stat'ında oynadığı derbide seyirci rekorunu ele almıştı. Süperlig'de oynanan maçlar arasında ki seyirci rekoru Galatasaray'a aitti. Galatasaray Fenerbahçe arasında 2003 yılında oynanan maçta 70,125 seyirci ile rekor kırılmıştı. Bu rekor 22 Eylül 2013 olaylı Beşiktaş - Galatasaray derbisinde kırıldı. Yeni rekor 77,512. 

Beşiktaş Fenerbahçe derbileri büyük çekişmelere sahne oluyor demiştik. İşte kıran kırana geçen bir-iki karşılaşma.




0 yorum to “Derbi Günü”

Yorum Gönder