9 Ocak 2014 Perşembe

YGS Terapisi

okumak istemiyor musun üstteki video'dan aşağıdaki yazının tamamını dinleyebilirsiniz.

Sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum. Şuanda bulunduğunuz konum YGS'den önceki son viraj'dır. Formula1'de bir slogan vardır bilmiyorum bilir misiniz: "Son Viraja önde gir".

Son viraja önde girmeyi başarabilenlerin hepsi şuanda üniversitedeler ve istedikleri bölümlerde okumaktadırlar.

Ocak ayı geldi bu saatten sonra ne yapılabilir ki gibi düşünceleri ise asla kabul etmemekteyim. Öncelikle YGS 40 Türkçe 40 Matematik 40 Fen bilimleri 40 Sosyal Bilimler olmak üzere 4 ana başlık altında önümüze gelir. Bu sene ilk kez sınava girenler ise bilmelidirler ki kitapçıktaki soruların önümüze geliş sırasıda Türkçe,Matematik,Fen bilimleri ve sosyal bilimleri şeklindedir.

Sınava daha 2 aydan fazla bir süre var. Peki 2 ayda neler yapılabilir? Ufak tefek antrenmanlar artık geçilmeli. Ufak tefek antrenmanlardan kastım şu ki artık romanlarımızı bir kenara bırakalım ve sayısal içerikli bir bölüm istiyorsak Matematik çalışmaya bakalım. Matematikte dikkat etmemiz gereken konu problemler. Problemleri sorunsuz şekilde yapmalıyız. YGS'de 10 tane civarı problem gelecek. Türkçe'de 20 adet okuduğumuzu anlama şeklinde olan paragraf konusundan soru gelecek. Geometri'den 3 adet grafik okuma ve 1 adet açı kenar sorusu gelecek. kimyadan 4 tane madde sorusu biyoloji'den 1 tane hücre sorusu gelecek. Toplamda 37 tane kolay olarak görülen soru tipi gelecektir.

Sosyal bilimlerden ise farkındaysanız hiç bahsetmedim bile. Sosyal bilimlerin tarih kısmı sorularının YGS ayağında pek bilgiye dayalı soru gelmiyor. YGS'de paragraf verilir ve paragrafa göre soru sorulur sizde bu paragrafa göre cevaplarsınız. Coğrafya yine aynı şekilde. 40 sorunun en azından 20 tanesi yapılmalıdır.

37 tane benim kolay diye söz ettiğim soru vardı. Bunlardan 25 tanesini garanti yapsak arkadaşlar. 20 tane de genel kültür tarzındaki sosyal bilimler soruları yapılsa toplamda 160 soruda 45 neti zaten yakalıyoruz arkadaşlar. Eğer ki maddi durumumuz biraz da iyiyse puanımız az çok demeden LYS'de de şansımızı denemeliyiz. Çünkü YGS öncesi 2.000.000 kişinin başvuru yaptığı sınavdan sonra düşük aldım benden birşey olmaz düşüncesi ile o kadar gencimiz pes ediyor ki. Bunun sonucunda ne mi oluyor? LYS 'ye giren aday sayısı ancak 400.000 civarında oluyor. Buda kontenjanların boş kalması demek oluyor.

Aslında siz o sınava girmeyerek sizin için ayrılmış olan o kontenjanı elinizin tersi ile itmiş oluyorsunuz.




0 yorum to “YGS Terapisi”

Yorum Gönder