14 Ocak 2014 Salı

Para Öğrencide Politikası

Sitemim tahmin edildiği üzere iletişim şirketlerine olacak.

İletişim şirketleri bundan çok değil son kuşağın bile hatırlayabileceği bir tarihte öğrenci adlı tarifeler yaptı. Genç ve öğrencileri kapsayan paketler ilk zamanlar gerçekten bedava fiyatına konuşturuyor , mesajlaştırıyordu. 3G ile birlikte de her keseye uygun internet paketleri yapıyorlardı.

Bir paketi örnek verecek olursak; ilk sene 10 dakikası 1 kontör olarak çıkan tarife sonrasında 15 dakikası 2 kontör olmuştu. Kontör sistemi bittikten sonra TL uygulaması başladı. TL uygulaması ile birlikte 15 dakikası 50 kuruş olmuştu. Yakın zamanda da 10 dakikası 65 kuruşa yükseltildi ve konuşma limiti 600 dakika ile sınırlandırıldı. Gençlik paketinden bahsediyoruz gençlik sınır tanır mı? Sizce sınır koyulan bir konuda gençlik o sınıra uyar mı? 600 dakikayı aşacağı yoksa bile valla inadına gider aşar yinede o süreyi aşar.

Gayet cazip paketlerden bu derece pahalılaşan bir pakete dönüşen bu tarifenin sizce öğrenci paketlik bir hali kalmış mıdır? Gençlik konuşmaktan çok mesajkolik oldu. Nasıl da olunmasın ki. SMS paketlerinin 12 TL olduğu bir devirde 500sms paketi bile malum iletişim şirketinde 8 TL evet yanlış duymadınız tam 8 TL. Bu fiyatları ödeyip birde konuşmak için kontörü kalan kaç öğrenci olabilir ki? Yada kampanya adı altında bilmem kaç dakika bilmem kaç sms sadece 30 TL olarak reklamı yapılan paketlere ne demeli? Öğrencilere öğrenci tarifesi adı altında büyük ücretler ödetiliyor. Bu hızda fiyatlar artmaya devam ederse malesef biz öğrenciler için gelecekte cep telefonu bile lüks olacak.

0 yorum to “Para Öğrencide Politikası”

Yorum Gönder